I-V 10:00 - 18:30, VI 10:00 - 15:00
Ulonų g. 2, Vilnius

Šoninės kepsnys grilyje

   02/08/2021 20:03:46    Komentarai 0
Šoninės kepsnys grilyje

8 porcijoms reikės:

  • 2kg kiaulienos šoninės su oda
  • prieskonių mišinio

Sausam marinatui:

  • 2 valg. šaukštai druskos
  • 2 valg. šaukštai paprikos miltelių
  • 4 arb. šaukšteliai česnako miltelių
  • 2 arb. šaukšteliai garstyčių miltelių
  • 2 arb. šaukšteliai juodųjų pipirų

Mažame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, palikdami 0,5 valg. šaukšto druskos
kepsnio odos įtrynimui.

Gaminimas:

Aštriu peiliu šoninės odą supjaustykite deimanto formos įpjovomis, pjaudami tik odą ir
riebalus, bet ne mėsą. Visą mėsos gabalą apverskite žemyn oda ir gausiai įtrinkite prieskonių
mišiniu. Apverskite mėsą oda į viršų ir gausiai įtrinkite likusia druska– tai suteiks papildomo
traškumo.
Paruoškite grilį netiesioginiam kepimui aukštoje temperatūroje (230°C iki 280°C)
Nuvalykite kepimo groteles itin švariai ir leiskite kiaulienai kepti netiesioginiu kepimu
aukštoje temperatūroje uždarame grilyje apie 30 min.
Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės (180° to 230°C) ir tęskite mėsos kepimą uždarytame
grilyje iki kol termometras storiausioje kepsnio dalyje užfiksuos 70°C.

Išimkite mėsą iš grilio ir leiskite jai pailsėti kambario temperatūroje apie 10 min.
Pjaustykite 1,5cm riekelėmis, dekoruokite pasirinkta žaluma.

Komentarai ()

Palikite komentarą