Šoninės kepsnys grilyje
8 porcijoms reikės:
- 2kg kiaulienos šoninės su oda
- prieskonių mišinio
Sausam marinatui:
- 2 valg. šaukštai druskos
- 2 valg. šaukštai paprikos miltelių
- 4 arb. šaukšteliai česnako miltelių
- 2 arb. šaukšteliai garstyčių miltelių
- 2 arb. šaukšteliai juodųjų pipirų
Mažame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, palikdami 0,5 valg. šaukšto druskos
kepsnio odos įtrynimui.
Gaminimas:
Aštriu peiliu šoninės odą supjaustykite deimanto formos įpjovomis, pjaudami tik odą ir
riebalus, bet ne mėsą. Visą mėsos gabalą apverskite žemyn oda ir gausiai įtrinkite prieskonių
mišiniu. Apverskite mėsą oda į viršų ir gausiai įtrinkite likusia druska– tai suteiks papildomo
traškumo.
Paruoškite grilį netiesioginiam kepimui aukštoje temperatūroje (230°C iki 280°C)
Nuvalykite kepimo groteles itin švariai ir leiskite kiaulienai kepti netiesioginiu kepimu
aukštoje temperatūroje uždarame grilyje apie 30 min.
Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės (180° to 230°C) ir tęskite mėsos kepimą uždarytame
grilyje iki kol termometras storiausioje kepsnio dalyje užfiksuos 70°C.
Išimkite mėsą iš grilio ir leiskite jai pailsėti kambario temperatūroje apie 10 min.
Pjaustykite 1,5cm riekelėmis, dekoruokite pasirinkta žaluma.
Palikite komentarą Cancel Reply