fbpx

Vakuumatoriai

Filtrai:

Kaip veikia vakuumatorius?

Vakuumatorius išsiurbia orą iš plastikinio maišelio ar talpyklos ir užsandarina jį taip, kad į jį nepatektų oro. Tokiu būdu užsandarintas maistas gali išlikti šviežias net iki 5 kartų ilgiau, nei nevakuumuotas. Vakuuminis sandarinimas pašalina deguonį ir dauguma kitų medžiagų, kurios skatina maistą gesti, taip sustabdant galimybei augti pelėsiui ar bakterijoms. Vakuuminis sandarinimas apsaugo maistą nuo išsausėjimo ir žemos temperatūros poveikiui, išlaiko jį šviežią, nepakenkiant jo spalvai, formai ar skoniui.

Ką galima vakuumuoti vakuumatoriumi?

Vakumatoriumi galima vakuumuoti beveik bet kokį maisto produktą: mėsą, žuvį, daržoves, vaisius, ir pan. Aišku, yra ir išimčių, pvz visiškai negalima vakuumuoti minkštųjų sūrių, grybų, kadangi juose yra bakterijų, galinčių daugintis, netgi nesant deguoniui.