fbpx

Cirkuliatoriai (Sous Vide)

Filtrai:

Kas yra Sous vide?
Iš esmės „sous vide“ gaminimas yra maisto sandarinimas hermetiškame inde (dažniausiai vakuuminiame maišelyje) ir maisto gaminimas kontroliuojamos temperatūros vandenyje. Prancūzų kalba šis terminas verčiamas kaip „vakuume“, kas yra labai logiška. Virėjai vakuuminiu būdu užsandarina maisto produktus su marinatu, padažu, žolelėmis ar prieskoniais ir įmeta į didelį puodą vandens. Tokiu būdu nesusidaro kontakto su įkaitusiu metaliniu paviršiumi. Jokio kontakto su liepsna, garais ar dūmais.
„Sous vide“ aparatas naudoja šildomą metalinę ritę, kad pašildytų vandenį iki pastovios temperatūros. Tai reiškia, kad gaminimo eiga yra laipsniška ir kontroliuojama. Maisto produktai, tokie kaip kepsnys, kiauliena, vištiena ar žuvis, lėtai ir ilgai kaitinami, kol visas gabalėlis pasieks vandens temperatūrą. Kadangi vanduo niekada neviršija norimos paruošimo temperatūros, mėsa ar žuvis ruošiama žymiai ilgiau, tačiau tai reiškia, kad niekada neturėsite perkepto maisto.