Žmonėms dažnai yra sunku apsispręsti kokią kepsninę rinktis, tad paruošėme šį gidą. Tikimės jis padės Jums atsakyti į svarbius klausimus, tuo pačiu kviečiame nesidrovint kreiptis į mus jei visgi kils neaiškumų.

Pirmas klausimas į kurį reikia atsakyti – ką ir kaip kepsite su kepsnine?

Yra du būdai kaip kepti mėsą: tiesiogis (grilinimas) – kai mėsa kepama tiesiai virš žarijų ir netiesiogis (barbekiu) – mėsa kepama karšto dūmo pagalba ilgą laiko periodą.

Skaityti daugiau…
(0)

Kepsninės paruošimas gali skirtis priklausomai nuo gamintojo, bet svarbu žinoti pagrindines taisykles, kurių laikantis laukia neįtikėtino skonio kepsniai.

Anglinės kepsninės yra tos, kurios skirtos naudoti anglimis — paprasta! Kai kurias galima kartais pakūrenti malkomis ir nieko nenutiks (Napoleon, Weber), o kai kurias, pavyzdžiui, keramikines (kamado tipo: Bono, BGE, Joe) draudžiama kūrenti malkomis. Konsultuokitės su savo tiekėju, sąžine bei pinigine.

Skaityti daugiau…
(0)

Išsirinkti tinkamą kepsinę nėra sudėtinga, kepsninės būna įvarios, galite rasti pigią vienkartinę kepsinę vos už 10 eurų ar didelę profesionalią už kelis tūkstančius eurų. Kaip išsirinkti tinkamą jums? Visų pirma nuspreskite kiek pinigų norite išleisti, kadangi ne visada brangesnė yra tinkamesnė jums. Kitas svarbus faktorius kepsninės dydis, patartina rinktis didesnę, juk reikia pagalvoti ir apie svečius. Atkreipkite dėmesį į medžiagą iš kurios ji pagaminta ir dizainą. Paskutinis faktorius kurį turite pasverti – kuras, norite kurenti anglis, malkas ar dujas.

Skaityti daugiau…
(0)